Olukord restoraniäris: “Kui kokad tööd otsivad, siis on jama käes”
Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud. Foto: AFP/Scanpix
Kui kokad hakkavad ise tööd otsima, siis on jama käes, ütles Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol. Eriti on olukord kehv, kui tööd hakkavad otsima kokad, kes on töötanud Michelini tärniga restoranides.
Just selline olukord praegu käes ongi, rääkis restoranipidaja Vihtol saates “Turismitund”. Ta ütles, et neist Eesti restoranidest, kes said 2022. aastal esimesed Michelini tunnustused, on tänaseks neli oma uksed sulgenud. “Michelini tunnustus peaks ju turunduslikult juba ise töötama,” sõnas ta. Vihtol märkis, et kui viis aastat tagasi oli väga keeruline restoranidesse töötajaid saada, siis tänaseks on tuuled pöördunud.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.